Winvest Makelaardij
artikel

5 tips om een koophuis te kopen in Wijk bij Duurstede

sleutel overdracht van nieuwe huis
Een koophuis krijgen is niet makkelijk. In deze blog geeft onze makelaar 5 tips om een koophuis te kopen in Wijk bij Duurstede.

Inhoudsopgave

Een koopwoning vinden in Wijk bij Duurstede e.o. of ergens anders is in de huidige woningmarkt niet makkelijk. Woningen worden tegenwoordig snel verkocht en er komt maar weinig vrij. Ik geef jou 5 tips om een koophuis in Wijk bij Duurstede e.o. te vinden en om jouw zoektocht een stukje makkelijker te maken.

Waar moet jouw nieuwe koophuis in Wijk bij Duurstede e.o. aan voldoen?

Voordat je alle makelaarssites en heel Funda doorloopt, is het belangrijk ​​om eerst jouw woonwensen in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld eens na over hoeveel (slaap)kamers je nodig hebt, waar je wilt gaan wonen of in welke buurt, vind je een tuin belangrijk, wat zijn je wensen met betrekking tot de keuken en de badkamer?

Door dit duidelijk in kaart te brengen kun je gerichter te werk gaan. Het heeft geen zin om te kijken bij een woning met 2 slaapkamers als je uiteindelijk op zoek bent naar een woning met 3 slaapkamers.

Denk tijdens het opstellen van dit lijstje ook na over de toekomst.

Wil je misschien (nog) een kind? Is het handig als de woning veel trappen heeft of is het fijner als de woning gelijkvloers is? Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn om over na te denken als je een ‘wensenlijstje’ opstelt.

Bepaal je budget​​​ voor jouw koopwoning

Voordat je begint aan jouw zoektocht op de Nederlandse huizenmarkt is het natuurlijk handig om te weten hoeveel je kunt uitgeven. Ga daarom met een hypotheekadviseur in gesprek om alvast te kijken wat het (maximale) hypotheekbedrag is wat je kunt lenen.

Bij het bepalen van jouw budget is het ook belangrijk om alvast rekening te houden met de bijkomende kosten bij het kopen van een woning die je moet betalen met eigen geld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten van een taxatierapport, notariskosten, NHG kosten, etc..

Account aanmaken op Funda en segmenteer op Wijk bij Duurstede

​​​Als je op de hoogte gehouden wilt worden van al het nieuwe aanbod wat voldoet aan jouw woonwensen, dan raden wij het altijd aan om een account te maken op Funda.

Funda is natuurlijk hèt vastgoedplatform van makelaars en consumenten. Bij Funda zijn ruim 5000 makelaars aangesloten en bijna elke makelaar plaatst zijn woningaanbod dan ook op Funda.

Door een gratis account aan te maken word je per e-mail op de hoogte gehouden van het laatste aanbod en van de wijzigingen bij bewaarde objecten.

Koophuis in Wijk bij Duurstede gevonden? Bel direct!

Een beller is sneller en dat geldt ook tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning. Als je tegen een ‘populaire’ woning aanloopt dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen en een afspraak in te plannen voor een bezichtiging.

Bij een ‘populaire’ woning is het namelijk mogelijk dat een makelaar niet iedereen maar langs laat komen omdat dit ook onnodig is en waardoor de makelaar meerdere dagen achter elkaar bezig is met bezichtigen.

​​​Door direct te bellen met een makelaar weet je precies wat de huidige status is en kan de makelaar je precies vertellen wat je moet doen om in aanmerking te komen voor de woning. Laat een leuke woning dus niet aan jouw neus voorbij gaan en reageer direct!

Schakel een aankoopmakelaar in

Een huis kopen is niet hetzelfde als je boodschappen afrekenen in de supermarkt. Het is een lang proces, waar veel bij komt kijken. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, kan het zeker van meerwaarde zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen.

Een aankoopmakelaar ondersteunt je eigenlijk tijdens het hele proces en zorgt ervoor dat er niets over het hoofd wordt gezien.

Zo breng je bijvoorbeeld samen met je aankoopmakelaar al je wensen in beeld, gaat de aankoopmakelaar mee met (een) bezichtiging(en), geeft een waarde-inschatting, voert de onderhandelingen, controleert alle documenten en begeleidt de opleveringsinspectie.

Een lokale aankoopmakelaar heeft veel kennis van de lokale markt, de buurt en van de verschillende type woningen in de omgeving.

Daarnaast is een aankoopmakelaar uit de buurt ook snel ter plaatse als je zijn/haar advies nodig hebt tijdens een bezichtiging.

De kosten zouden niet je belangrijkste overweging moeten zijn om wel of niet een aankoopmakelaar te kiezen.

Bij zo’n grote aankoop is van belang dat je geen fouten maakt en je niets over het hoofd ziet en juist daarom is een aankoopmakelaar zo belangrijk. Beslis eerst of je een aankoopmakelaar nodig hebt en ga dan op zoek naar diegene waar jij een goed gevoel bij hebt.

5 tips om een woning in Wijk bij Duurstede e.o. te kopen op een rij:

  1. Maak een lijstje met jouw woonwensen
  2. Ga in gesprek met jouw hypotheekadviseur en bepaal jouw budget
  3. Maak een account op Funda en bewaar jouw zoekopdracht
  4. Eerst bellen dan mailen!
  5. Schakel een aankoopmakelaar in

Wij hopen dat wij je met deze tips hebben kunnen helpen om het zoekproces te optimaliseren.

Als je vragen hebt of als je wilt weten wat wij voor jou kunnen beteken als aankoopmakelaar dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op met de aankoopmakelaar

Delen: 

Array

Compare listings

Vergelijken