Winvest Makelaardij
artikel

Wat is een opleveringsinspectie?

een inspectie in huis
In deze blog leggen we uit wat een opleveringsinspectie is. Lees verder zodat je weet wat je te wachten staat als je een huis verkoopt.

Inhoudsopgave

Als je net een woning hebt gekocht dan is de opleveringsinspectie altijd een belangrijk moment. De woning is namelijk bijna van jou. Het is soms echter nog onduidelijk wat een opleveringsinspectie inhoudt en waar je op moet letten.

Definitie van een opleveringsinspectie

De opleveringsinspectie in een inspectie die de koper doet bij de gekochte woning voordat hij/zij de akte van levering bij de notaris tekent. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de hele woning netjes is achtergelaten, inclusief alle roerende zaken, zoals is afgesproken in de koopovereenkomst.

De koper controleert dan bijvoorbeeld de meterstanden.

De eindinspectie van een woning of appartement is heel belangrijk omdat er tussen het moment van de verkoop en levering van een woning vaak een aantal maanden zit. En in dit tijdsbestek kan er van alles gebeurd zijn met de woning. Als tijdens de opleveringsinspectie duidelijk wordt dat de woning zich niet in dezelfde staat bevindt als ten tijde van het tot stand komen van de koopovereenkomst, dan kan de koper daarover met de verkoper in gesprek.

Waar je op moet letten tijdens de eind(opleverings)inspectie

  • Controleer de meterstanden
  • Controleer de werking van alle elektrische apparaten
  • Controleer of alles is achterlaten zoals vermeld staat in de lijst van zaken

Delen: 

Array

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To