Winvest Makelaardij
artikel

Wat is een internetmakelaar?

internetmakelaar aan het werk
Wil je weten wat een internetmakelaar is en wat hij doet? In deze blog leggen we precies uit wat een internetmakelaar doet.

Inhoudsopgave

Internetmakelaars worden steeds populairder, maar het is echter vaak nog onduidelijk wat het grootste verschil is tussen een reguliere makelaar en een internetmakelaar. In deze blog gaan we in op de betekenis van een internetmakelaar en de belangrijkste verschillen tussen een internetmakelaar en een reguliere makelaar.

Definitie van een internetmakelaar

Een internetmakelaar is een makelaarsorganisatie die alles vanuit kantoor regelt en die niet fysiek aanwezig is. Eigenlijk verkoopt de eigenaar zelf de woning met de online ondersteuning van een internetmakelaar. De internetmakelaar zorgt ervoor dat de woning op het internet te vinden is en handelt het administratieve proces af. Om een voorbeeld te geven moet de eigenaar van de woning dus zelf zorgen voor foto’s van de woning.

Verschil tussen een internetmakelaar en een reguliere makelaar?

Het grootste verschil tussen een internetmakelaar en een ‘echte’ (reguliere) verkoopmakelaar, is de actuele marktkennis. Een makelaar die al meerdere jaren ervaringen heeft in de betreffende markt, weet precies hoe de woningmarkt in elkaar steekt en weet dan ook eventuele potentiële kopers van buitenaf te enthousiasmeren over het dorp/de stad.

Daarnaast is de verkoop van een woning vaak een emotioneel proces waarbij het fijn is als bepaalde zaken zoals bezichtigen, onderhandelingen en een opleveringsinspectie door de makelaar uit handen worden genomen. De courtage van de internetmakelaar is vaak een vaste prijs daar waar de reguliere makelaar werkt op courtage basis.

Een woning verkopen met behulp van een makelaar is dus voordeliger maar dan staat er wel tegenover dat de verkoper meer zelf moet doen.

Delen: 

Compare listings

Vergelijken