Winvest Makelaardij
artikel

3 voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis

een nieuwbouwhuis in de maak
Het kopen van een nieuwbouwhuis brengt verschillende voordelen met zich mee. In deze blog geven we 3 voordelen.

Inhoudsopgave

Een nieuwbouwhuis is momenteel – vooral bij de jonge kopers – erg in trek. Alles nieuw, geen tot weinig verbouwing en een moderne bouw. Maar wat zijn nu echt de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis? Je leest het in deze blog.

Voordeel 1 van een nieuwbouwhuis – tienjarige aansprakelijkheid

De bouwpromotor en aannemer zijn tien jaar aansprakelijk voor het gebouw. Deze tienjarige aansprakelijkheid is van toepassing voor alle dragende elementen die bijdragen tot de stabiliteit van een gebouw. Ook geïntegreerde elementen zoals trappen, scheidingswanden en zaken die het gebouw wind- en waterdicht maken, zijn inbegrepen. Deze aansprakelijkheid biedt jou als koper een enorme zekerheid, een zekerheid waar je bij de aankoop van een ouder pand alleen van zou kunnen dromen.

Nieuwbouwpanden hebben een lagere energiefactuur

Een nieuwbouw pand voldoet aan de strenge EPB-normering. Deze energieprestatie-regelgeving (EPB) legt onder meer strenge eisen op voor de isolatie van de nieuwbouw. Dit betekent voor jou dus een enorme besparing op verwarmingskosten. Nieuwe zuinige verwarmingssystemen, zonnepanelen, extra isolatie en dubbele of driedubbele beglazing zijn in heel wat nieuwbouwprojecten geïntegreerd en betekenen een jaarlijkse besparing van vele honderden euro’s op jouw energiefactuur.

Meer wooncomfort in een nieuw huis

Tot slot kun je ook genieten van een hoogstaander wooncomfort waarover een ouder pand meestal niet beschikt. De plafonds in nieuwbouwprojecten zijn vaak hoger, de leefruimte is beter ingedeeld en bij heel wat nieuwbouwappartementen is een ruim buitenterras aanwezig. Een kwalitatieve en praktisch ingerichte keuken, een badkamer met inloopdouche zijn bijvoorbeeld zaken die bij nieuwbouwprojecten standaard al worden voorzien.

Meer en meer nieuwbouwprojecten maken ook deel uit van een groter geheel, bijvoorbeeld van een volledig nieuwe woonwijk of een trendy stadsproject, waarbij ook heel wat ruimte is voorzien voor ontspanning door middel van aangelegde parken, speelzones en tal van sportmogelijkheden.

Je woont dus niet alleen in een nieuwe woning of appartement maar je kunt in veel gevallen ook genieten van een volledig nieuwe aangelegde buurt of wijk. Heb je toch liever een bestaande woning en heb je hulp nodig bij de aankoop? Schakel dan een aankoopmakelaar in Wijk bij Duurstede in.

Delen: 

Array

Compare listings

Vergelijken