Winvest Makelaardij
artikel

7 tips om inbrekers buiten de deur te houden tijdens de zomervakantie

inbrekers tegen houden als je weg bent
Iedereen wilt inbrekers buiten de deur houden, zeker tijdens de zomervakantie. In deze blog geven we 7 tips hoe jij inbrekers weg houdt als je er niet bent.

Inhoudsopgave

Tijdens de zomervakantie wil je zorgeloos genieten en wil je niet gebeld worden door je buren die je vertellen dat er bij je is ingebroken. De zomervakantie is een populaire periode voor inbrekers om toe te slaan. In deze blog delen wij 7 tips om te voorkomen dat inbrekers bij jou thuis langs komen.

Zomervakantie populair voor inbrekers

De zomerperiode is voor inbrekers een populaire tijd om toe te slaan. Veel mensen zijn dan op vakantie en laten hun woning vaak niet goed beveiligd achter. De deuren zijn op slot en ramen zijn gesloten maar alsnog kunnen inbrekers toeslaan.

De grootste fout die woningeigenaren maken, is om geen rekening te houden met de inbrekers. Inbrekers slaan niet ineens toe; vaak houden ze de woning al een tijdje in de gaten en weten ze precies wanneer je weg bent. Het is dan ook juist niet de bedoeling om alles in de woning heel goed op te ruimen, waardoor ook duidelijk te zien is dat je op vakantie bent.

Tips tegen inbrekers

Nu we weten waarom de zomervakantie een populair moment is voor inbrekers, is het nu goed om te kijken wat jij kan doen om inbraken te voorkomen.

Maak afspraken met de buren

Het is belangrijk om de inbrekers te laten denken dat je thuis bent en dat er regelmatig iemand thuis komt. De zomervakantie is dus een goed moment om aan je buren te vragen of zij je woning in de gaten willen houden en of zij er ook voor willen zorgen dat de post wordt opgeruimd.

Een grote stapel post op je deurmat of een uitpuilende brievenbus geeft de inbrekers een indicatie dat de woning al een tijdje onbewoond is.

Vraag daarom aan je buren of zij regelmatig de post weg willen halen en de plantjes water willen geven.

Ook kun je vragen of de buren regelmatig een lampje aan laten staan of een glas en een bord op je tafel neerleggen. Eventueel kun je ook bespreken met je buren dat ze jouw oprit mogen gebruiken zodat er altijd een auto voor de deur staat. Hiermee misleid je de boeven.

Zorg dat de woning zichtbaar is

Een woning die verstopt is achter een hoge heg, is een goede plek voor inbrekers om toe te slaan. Als ze eenmaal binnen zijn, dan ziet niemand wat er achter de heg gebeurt. Ga dus voordat je op vakantie gaat aan de gang om je woning wat beter zichtbaar te maken.

Knip de heg een stuk korter of snoei wat bomen die bij de oprit staan. Ook is het slim om de gordijnen open te laten in plaats van ze gesloten te houden, zodat mensen makkelijker kunnen zien wat er binnen gebeurt.

Ruim kostbare spullen op in een kluis

Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Koop daarom een kluis (als je die nog niet hebt) en bewaard daarin je kostbare spullen. Natuurlijk is na het lezen van deze blog de kans klein dat er bij je wordt ingebroken, maar het geeft je toch een fijn gevoel zijn als je weet dat je kostbare spullen goed zijn opgeborgen.

Ik heb het dan niet over een plasma tv of een duur schilderij want die zijn moeilijk op te bergen in een kluis. Berg er vooral persoonlijke spullen in op, die voor jou van (grote) emotionele waarde zijn.

Tips kluis kopen

  • Voldoende ruimte
  • Plaats het op een makkelijke plek
  • Overleg met de verzekeraar
  • Bepaal waarvoor je je kluis voor wilt gebruiken

Extra tip: zorg ervoor dat de kluis verankerd is. Inbrekers kunnen namelijk kluizen van wel 200 kilo van de trap afduwen.

Lampen automatisch instellen

De beste indicatie om een inbreker te laten denken dat er iemand thuis is, is door lampen te laten branden. Er bestaan tegenwoordig verschillende systemen waarmee je op een afstand of op basis van de tijd lampen aan en uit kunt zetten.

Ook is het slim om buitenverlichting met een sensor te hebben. Zodra er iemand op jouw pad loopt, springen de lampen automatisch aan en zijn de potentiële inbrekers of je buurman beter zichtbaar voor de rest van de buurt.

Whatsapp groep met de buurt

We zien het steeds vaker een groepsapp met de buurt, handig voor buurtfeestjes maar ook slim om inbraken te voorkomen. Via de groepsapp kan heel makkelijk doorgegeven worden als er een verdachte in de buurt rondloopt of kan iemand juist een inbraak melden om de verdachte in de gaten te houden.

Er is een verkeersbord waaraan je kunt herkennen of een buurt een whatsapp groep heeft. Deze is bedacht om inbraken te voorkomen.

Opruimen rondom de woning

Eerder gaven we al aan dat het goed is om je woning niet helemaal op te ruimen. Het is juist goed als er een bord of nog een glas op tafel staat of een opengeslagen krant. Alleen rondom het huis is het wel belangrijk om op te ruimen.

Je wilt het de inbrekers niet makkelijk maken om binnen te komen of om op je balkon te staan. Ruim daarom trappen etc. op in een afgesloten schuur. Ook is het slim om je barbecue of tuinset goed op te ruimen, zodat ze deze niet kunnen verplaatsen en/of kunnen gebruiken als trap.

Voorzichtig delen op social-media

Fanatiek je vakantiekiekjes delen op social-media? Niet echt een slim idee als je weet dat inbrekers je misschien in de gaten houden. Natuurlijk is het leuk om foto’s en video’s te delen met je familie en/of vrienden maar wij raden het wel aan om dan je account tijdelijk op ‘privé’ te zetten in plaats van op ‘openbaar’. Zo kunnen onbekende mensen je niet volgen en weten veel minder mensen dat je op vakantie bent.

Met deze tips hopen wij ervoor te zorgen dat jij met een fijn en veilig gevoel op vakantie kunt gaan.

Fijne vakantie!

Delen: 

Array

Compare listings

Vergelijken